Om læringsspillet

Værktøjet om sociale medier i DigiSafe fokusere på privatlivsindstillinger og fem gode råd, som er gode at huske, når man er på de sociale medier.

Spillet øver det at indstille sine profiler sådan, at der kun deles med venner. I første level er der pile og rammer der fortæller, hvor der skal trykkes. Derefter bliver der mindre og mindre hjælp i hver level. Efter at have spillet de fem levels, kan de unge ofte selv tjekke sine profiler, og tage stilling til hvem de deler deres opslag med.

Det er en erfaring i DigiSafe projektet, at der ofte følger en snak om, hvad det vil sige at dele opslag på sociale medier, og en opmærksomhed på hvad der deles, når dette spil spilles.

Når første level er gennemspillet åbner i-knappen, herunder ligger der fem gode råd, som det er godt at være opmærksom på, når man er på de sociale medier.

Om sociale medier

Det er naturligt for mange, at være en del af de sociale medier. De sociale medier bruges bl.a. til at tjekke nyheder, chatte med venner og familie, tilmelde sig events og meget mere. Når man er på de sociale medier, er det vigtigt at huske, at der er mange personer der kan se det man deler, derfor er det en god idé at indstille sine privatlivsindstillinger sådan, at det kun er ens venner, som kan se ens opslag. DigiSafe værktøjet om ”sociale medier” øver netop dette.

Nyttige links der fortæller mere om unge og sociale medier:

Afspil video

God opførsel på de sociale medier

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse