DigiSafe er et udviklingsprojekt, hvis formål er, at give unge med særlige behov adgang til den digitale verden på lige fod med andre borgere. DigiSafe er et virtuelt vejledningsrum, som indeholder læringsværktøjer, hvor unge med særlige behov kan få vejledning om de udfordringer, de kan møde inden for DigiSafes tre fokusområder:

  • Det digitaliserede offentlige Danmark
  • Handel på internettet
  • De sociale medier

DigiSafe app og læringsspil er udviklet på baggrund af den store erfaring og viden, som er opbygget i Ligeværd om vejledningen af unge med særlig behov. En udviklingsgruppe bestående af undervisere fra skoler og uddannelsessteder, der er medlem af Ligeværd, vejledere fra Unge For Ligeværd samt IT udviklere, har bygget DigiSafe i fællesskab.

I testperioderne er designudkast og værktøjer blevet afprøvet af unge fra Unge For Ligeværd, skoler og uddannelsessteder. Brugerinddragelsen i udviklingsprocessen sikre at DigiSafe bliver et produkt, som de unge kan og ønsker at gøre brug af.

Udviklingsfasen blev afsluttet i august 2016, hvorefter det blev muligt at hente DigiSafe app’en i App-store og på Google Play.

Fra august 2016 bæres DigiSafes værktøjer og muligheder ud til unge med særlige behov og de ressourcepersoner, som kan støtte dem i at bruge DigiSafe værktøjerne og blive aktive digitale medborger. Hold øje med DigiSafe på facebook. Der kan du følge aktiviteterne i DigiSafe.

Rådgivning

Ligeværd støtter unge med særlige behov og deres forældre med råd og vejledning.

Kontakt ligelinie

Bliv en del af fællesskabet

Vær med til at gøre en forskel for børn, unge og voksne med særlige behov…

Ja tak - vis mig hvordan

Ligeværd

Vi hjælper dig og din familie med alt fra netværk til beskæftigelse